Quantcast

Neko me je izbacio s kanala/zabranio mi pristup kanalu? Kome da se žalim?

admin

Zainteresovan član
Administrator
Poruka
104
Odgovor na ovo pitanje je - trenutnom kanal operatoru, i samo njemu. Usled dinamičke prirode kanala, kanal operatori ne moraju imati razlog da bi vas izbacili sa kanala. Oni odlučuju šta se dešava na kanalu. Ako se, zato što ste izbačeni ili vam je zabranjen pristup kanalu, žalite IRC operatorima ili sistem administratorima, smatraće vas neozbiljnim i niko neće reagovati na vašu žalbu. IRC operatori se ne mešaju u politiku kanala - to je posao kanal operatora.

Drugo IRC pravilo je držanje IRC problema unutar IRC-a. Sistem administratori imaju malo vremena da bi se bavili IRC pitanjima i mnogi bi radije izbegli takve diskusije no što bi se bavili problemima koji iz njih proističu. Ako vam je zabranjen pristup kanalu ili ste izbačeni sa kanala, uvek imate mogućnost da osnujete svoj lični kanal i odlučite šta je na njemu dozvoljeno.

Razmišljajte o kanalima kao o kućama. Vlasnik kuće može odlučiti da li će deliti vlasništvo sa nekim drugim, ili zabraniti pristup kući bilo kom pojedincu kog izabere. U svojoj kući sami postavljate pravila. Slobodno kreirajte svoj lični kanal i postavite pravila koja želite.
 
Top