Registracija nadimka na Pričaonici Krstarice

Da biste registrovali nadimak, potrebno je da unesete niz komandi nakon prijavljivanja na Pričaonicu. Svaka komanda počinje sa znakom / ispred koga nema razmaka. Ako koristite mIRC sve komande kucate u Status prozоru.

U svakom trenutku možete da dobijete pomoć od naših operatera na kanalu #pomoc tako što na Pričaonici otkucate: /JOIN #pomoc

Procedura za registraciju nadimka je sledeća:

 1. Smislite nadimak. Nadimak se sastoji samo od engleskih slova A-Z, brojeva 0-9 (koji ne mogu da budu na prvom mestu) i simbola "_" i "-". Može da ima maksimalno 16 karaktera.

 2. Promenite nadimak u onaj koji ste smislili. Ukucajte sledeće:
  /NICK nadimak
  Primer: /NICK Perica
  Ukoliko je željeni nadimak već registrovan na nekog drugog korisnika, dobićete poruku "This nickname is registered and protected" ili će vam klijent zatražiti šifru. Onda pokušajte ponovo sa nekim novim nadimkom.
  Ukoliko je nadimak slobodan za registraciju, dobićete poruku "Your nick is now Perica" ili "Korisnik ... je promenio nadimak u Perica".

 3. Registrujte vaš nadimak. Nakon što ste bar dva minuta boravili na Pričaonici pod vašim novim nadimkom, ukucajte sledeće:
  /REGISTER šifra e-mail
  Primer: /REGISTER asd123456 vasa@mejladresa.com
  Nakon toga ćete dobiti poruku na vašu e-mail adresu.

 4. Proverite elektronsko sanduče. Ukoliko posle par minuta i dalje niste dobili poruku od Pričaonice, proverite da li je možda zalutala u Neželjeno (spam) sanduče. Unesite komandu koju ste dobili u poruci koja je oblika:
  /NS CONFIRM brojevislova
  Primer: /NS CONFIRM 1231fuh8
  Ukoliko ni posle duže vremena ne dobijate mejl - zatražite ponovno slanje mejla komandom: /NS RESEND. Ako ni to ne uspe - obratite nam se.

Ovim ste završili proceduru registracije nadimka.

Prilikom svakog sledećeg uključenja u Pričaonicu upišite vaš nadimak i šifru u klijentu koji koristite za pristup Pričaonici, ili unesite komande redom:
/NICK nadimak
/IDENTIFY šifra
Primer:
/NICK Perica
/IDENTIFY asd123456

Koji je rok trajanja registrovanog nadimka?

Ukoliko registrovan nadimak ne koristite duže od 90 dana, on će isteći i bilo ko drugi će moći da ga registruje na sebe.

Kako da promenim šifru?

Šifru možete da promenite komandom:
/NS SET PASSWORD novašifra

Ostala pitanja

Za ostala pitanja pogledajte najčešća pitanja ili kucajte komandu:
/NS HELP